Oslohistorie fra Sagene – Torshov – Bjølsen – Iladalen – Sandaker – Åsen

ISBN: 9788293077077

Kr 449,-

I Livet langs elva vandrer leseren i et spennende landskap blant bygninger og folk i miljøet langs Akerselva i Bydel Sagene. Fellesnevneren for bydelen er den alltid bevegelige, brusende, arbeidsomme, til tider skitne, men nå så vakre Akerselva. Ingen annen bydel har elva, livsnerven, så hjertelig tilstede. Det er elva og virksomhetene langs denne som har påvirket og utviklet bydelen slik den fremstår i dag. Her er det skrevet Norgeshistorie: Fra jordbruk, møller og sagbruk på 1500-tallet til de store fabrikketableringene rundt 1850 som ble arbeidsplasser for flere tusen arbeidere. Det varte i 100 år – og så ble det stille. Elvekreftene var ikke lenger nødvendige. Men før fabrikkene ble fasader for TV-studioer og reklamebyråer, skrives det mange kapitler i byens historie. I Livet langs elva kan du lese om alt dette.